Mikroföreläsningar på Medlemsmötet

Jarkko Enqvist
Jarkko Enqvist inspirerade om Expats & friends.

Roger Filipsson
Roger Filipsson berättade om Mikrofond Norr.

Eva Gustafsson Eva Gustafsson 2
Eva Gustavsson från projektet Brytiga Böcker berättade om arbetet kring normkritik med både barn och vuxna. Vem är normen? Vem har makten? Och hur ett sådant mer abstrakt begrepp som norm och normkritik kan bli konkret i vardagen. Arbetet utgår ifrån diskrimineringsgrunderna. Eva finns hos Sensus i Umeå och avslutade med några frågor att fundera över.

Simon Miderfjäll
Simon Miderfjäll gjorde en liten kupp och istället för att prata om Chansengruppen pratade han istället utifrån tesen ” stora organisationer klarar inte paradigmskiften”. Simon menade att det är ett fritt civilsamhälle som inte är beroende av stora organisationer som kan bidra till de nya lösningarna, de nya idéerna.

Robin Cox
Sist ut som inspiratör var Robin Cox från Mångkulturellt forum. En förening som bl a arbetar med språkträning. Har ett stort samarbete med SFI. Driver och stöttar också olika projekt inom ”mångfaldsområdet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s