Vi testade processmetodmaterialet Komma överens

Diskussioner Komma överens

Den 23 januari var vi 16 personer som provade Överenskommelsekansliets nya processmetodmaterial Komma överens.

Varje deltagare fick först skriva kort beskrivning av sin organisation/arbetsplats på spelbricka för antingen civila samhället eller offentlig aktör. Därefter valde alla en partner som man tidigare inte kände. Spelledaren blandade spelbrickorna och delade ut dem så att inget par hade sina egna organisationer. Paren diskuterade fram idéer utifrån sina nya roller och skrev dem på ytterligare spelbrickor. Därefter startade argumentationen för vilka aktörer som behövdes för att förverkliga sin idé. Brickorna flyttades mellan idéer, men ingen bricka fick flyttas utan ”ägarparets” medgivande. Argumentationsviljan var hög, men ibland nekades förfrågningar om samarbeten och ibland jublades över nya samarbeten. Dessutom tog idéerna nya vändningar så att samarbeten ändrades.

Sammanfattande samtal efter avslutad spelomgång visade att processmetodmaterialet uppskattades av deltagarna men att den kan behöva viss justering beroende på gruppens sammansättning och inom vilket område som samarbeten ska utvecklas. Samt att man är tydlig i förhandsinformationen om att deltagarna ska ikläda sig nya tillfälliga roller i processmetoden.

SEÖN har en uppsättning av Komma överens samt att Ann-Marie Lindgren är utbildad spelledare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s