Samverkan med integrationstema

När ett 15-tal speciellt inbjudna personer verksamma inom civila samhället och offentlig sektor provade det nya processmetodmaterialet ”Komma överens” så kom det fram tre idéer med integrationstema.

Utmaningen i processmetodmaterialet blev att ikläda sig roller för att hitta nya samarbeten. Deltagarna argumenterade och diskuterade livligt utifrån integrationsidéerna. Alla tog sig an sina roller för att med nya ögon hitta möjligheter. En och annan fördom kom också fram, något för vissa aktörer att bita i på riktigt. Nya kontakter knöts för fortsatt samarbete.

Ekim och Hanna från Överenskommelsekansliet introducerade materialet tillsammans med Gustaf som utarbetat det hos Fabel Kommunikation. Enkel utvärdering direkt efter avslutad uppgift visade att metodmaterialet lämpar sig väl i civila samhällets organisationer, likväl som i offentlig sektor. Vilka idéer eller frågor som ska samarbetas om spelar ingen roll. Flera av deltagarna såg direkt möjligheter där ”Komma överens” kan passa bra att använda, t ex som inslag i en konferens.

Ann-Marie behöll en uppsättning av materialet för SEÖN, och kommer att delta i utbildning för spelledare i början av februari.

Tack till Idrottens Hus för att vi fick låna lokalen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s